Filmek

FANZINOK A MARSRÓL
FANZINI SA MARSA
dokumentumfilm, 33:16 perc
2012
rendező: Siniša Dugonjić
operatőr: Siniša Dugonjić

Siniša Dugonjić

Belgrádban végezte középiskolai tanulmányait, kellő sikerrel. A progresszív munkáscsaládok köreiben nőtt fel, de idejekorán magába szívta a költészet, a fotóművészet és a film energiáit. 1996 és 1999 között jelentette meg a Yo Pajtas című fanzint. 1999 óta foglalkozik filmkészítéssel, rendez, operatőrködik, producerként is ténykedik.

Díjak:  

Szereplők:
Ivan Glišić
Vasa Radovanović
Bogdan Milošev Boća
Nandor Ljubanović
Danilo Milošev Wostok
Uroš Smiljanić
Ivan Velisavljević

Szinopszis:
A ’90-es évek Szerbiájának színpadán mindenféle figurák jelentek meg. Képregényszerzők, súlyos hardcore-os arcok, viszonylag fiatal írók és költők, szabadságharcosok és értelmiségiek, civil szervezetek, ortodox aktivisták, filmesek, ténfergők és földalatti pózerek, talán alkalmi szélhámosok is vagy éppen egomániákusok, hogy teljesen őszinték legyünk.
Mindenki írt valamit erről-arról, a zenészhaverok koncertjeiről, volt aki képregényeket rajzolt bevonva mindenféle aktuális történést, majd kollázsok készültek, és sok-sok fénymásolat, ami gyorsan terjedt, ez volt akkoriban az, ami most a szociális háló, csak nem úgy hívták, mint ma, hanem úgy, hogy fanzingyártás.

Vetítés: december 13., 19.00h, LIFKA Sándor Art Mozi – Szabadka