Filmovi

FANZINI SA MARSA
dokumentarni film, 33:16 min.
2012
režiser: Siniša Dugonjić
kamera: Siniša Dugonjić

Siniša Dugonjić rođen je u Beogradu 1975. godine. Završio je srednju „Hemijsko-tehnološku školu“ u Beogradu, četvrti stepen, sa dovoljnim uspehom.
Iako poreklom iz progresivne, radničke porodice, od malih nogu pokazuje sklonost ka poeziji, fotografiji i filmu. Skrenuvši tako na stranputicu dokone malograđanštine, od 1996. do 1999. izdaje samizdat art-fanzin Yo Pajtas. Od 1999. do danas bavi se kratkim i srednjim metrom, producira, režira, snima i montira filmove. U slobodne vreme, između dva umetnička projekta, dizajnira veb strane, izrađuje televizijske spotove i snima putopise o dalekim zemljama.
Nema psa niti kakve druge životinje. Nije oženjen.

Uloge:
Ivan Glišić
Vasa Radovanović
Bogdan Milošev Boća
Nandor Ljubanović
Danilo Milošev Wostok
Uroš Smiljanić
Ivan Velisavljević

Sinopsis:
Devedesetih godina prošlog veka u Srbiji postojala je scena na kojoj su se muvali raznorazni likovi. Bilo je tu strip autora, ozbiljnih hardkorovaca, relativno mladih pisaca i pesnika, boraca za slobodu, te intelektualaca, budučih nvo ili pravoslavnih aktivista, filmaša, muvara i andergraund trendaša, verovatno i pokojeg foliranta ili egomanijaka, da se ne lažemo.
Svi su nešto piskarali, katendpejstovali, recenzirali koncerte prijatelja, teoretisali, crtali stripove, pravili kolaže i onda to fotokopirali, slali poštom i ukratko radili ono što se sada zove social networking.
Tada se to nije tako zvalo. Tada se to zvalo fanzinašenje.

Projekcija: 13. decembar., 19.00h, Art Bioskop Alesandar LIFKA - Subotica