Filmovi

Test
dokumentarni film, 21 min
1976
Scenario i reditelj: Karolj Viček
Sudeluju: Rodika Idvorean, Eva Vekaš, Miroslav Keteleš, Mile Kalaba, Horyik Agneš , Bela Budimčević, Margit Nemet, Ivan Radonjić
Konsultanti: Milan Cvetanović, Đorđe Pejnović, Budimir Živković
Inžinjer zvuka: Laslo Horvat K., Svetislav Ristić
Rasveta: Milenko Jovanović
Zatvorenik M.F.M., kao autor pesme Nezahvalan
Muzika : Mladen és Predrag Vranešević
Montažer: Mihajlo P. Ilić
Producent: Ilija Bašić
Kamera: Dušan Ninkov

Karolj Viček (1941 -)

Televizijski, pozorišni i filmski reditelj. Rodio se 1941. godine u Novom Sadu, gde je završio gimnaziju. Nakon toga je studirao filozofiju u Beogradu. U početku je bio saradnik Beogradske televizije u informativnoj emisiji iz studija u Novom Sadu, a kasnije novosadsog Neoplanta filma. Snimio je oko 15 dokumentarna i 3 igrana filma. U novosadskom studiju je režirao brojne teve-dame, dokumentarne emisije i televizijske serije, a sarađivao je sa više domaćih i inostranih produkcijskih kuća. U svojim filmskim ostvarenjima bavi se prvenstveno problemima Vojvođana, a najčešće ljudima koji se ne snalaze u postojećim burnim društvenim i ekonomskim promenama. Dodeljena su mu brojna domaća i međunarodna priznanja i nagrade. Živi i radi u Novom Sadu.

Sinopsis: Film je snimljen u zatvoru u Mitrovici sa dve kamere uz minimalno osvetljenje, da bi prisustvo osoblja što manje smetalo. Za osuđenike je vreme provedeno u zatvoru besmisleno: Mene ne može ništa da promeni! Zatvor oponaša slobodan život. Film je snimljen u saradnji Televizije Novi Sad i Neoplanta Filma, ali je televizija otkazala saradnju i do danas nije prikazala film.

Projekcija: 4.novembar, 19.00h, Art bioskop Aleksandar LIFKA - Subotica