Filmek

A BAGOLY, AKI ANGYAL VAGY MI?
animációs film, 6:47 perc
2002
rendező: Igor Lazin, Kollár-Klemenczi László
forgatókönyv: Kollár-Klemencz László
rajz, animáció: Vágó Sándor Szása, Igor Lazin
számítógépes animáció: Antonin Krizsanics, Pálfi György
utómunka: Antonin Krizsanics, Geller Szabolcs
zene: Kollár-Klemencz László
producer: Vass Jenő

Igor Lazin (1964)

Törökkanizsán született. Belsőépítészetet tanult a belgrádi Képzőművészeti Egyetemen 1985 és 1989 között. 1993 óta Magyarországon él. Illusztrációkat készít gyerekkönyvekbe és magazinokba, animációs- és reklámfilmeket rendez. 1993 és 1999 között a Varga Stúdióban dolgozott animációs rendezőként, majd 2000-ben megalapította a Myfilm Stúdiót. Részt vett több csoportos és egyéni kiállításon rajzaival és más alkotásaival egyaránt.

Díjak:  

Kollár-Klemencz László

Az 1991-ben alapított Andersen zenekar tagja volt. Az együttes több klipjét bemutatták az MTV 120 Minutes című műsorában. Két lemezük jelent meg. Európai és amerikai turnéjuk is volt. Végül 1994-ben oszlott fel a zenekar, amikor David Bornstein énekes visszaköltözött Amerikába.
1991 és 1999 között a Varga Stúdiónál dolgozott, mint forgatókönyvíró, rendező, animátor, gyártásvezető, rövidfilmet zeneszerzője, grafikai tervező, látványtervező.
2002-ben a Sziget fesztivál reklámjaként vált népszerűvé a Kistehén figurája, melyet Igor Lazin rajzolt. A Kistehén dalt Kollár László írta és énekelte fel. 1999-ben alapító tagja volt a MyFILM stúdiónak. Reklámokat, animációkat, rövidfilmeket készítenek Igor Lazin-nal.

Díjak:  

Szereplők:
Kistehén és barátai

Szinopszis: A bagoly, aki angyal vagy mi? A bagoly, aki angyal vagy mi? A bagoly, aki angyal vagy mi? A bagoly, aki angyal vagy mi?

Vetítés: december 11., 19.30h, RAKTÁR – Szabadka