Filmek

Teszt
dokumentumfilm, 21 perc
1976
Forgatókönyvíró: Vicsek Károly
Közreműködik: Rodika Idvorean, Vékás Éva, Miroslav Keteleš, Mile Kalaba, Hornyik Ágnes, Bela Budimčević, Németh Margit, Ivan Radonjić
Konzultánsok: Milan Cvetanović, Đorđe Pejnović, Budimir Živković
Hangmérnök: Horváth K. László, Svetislav Ristić
Világosító: Milenko Jovanović
M. F. M. rab, a Hálátlan c. dal szerzője
Zene: Mladen és Predrag Vranešević
Vágó: Mihajlo P. Ilić
Producer: Ilija Bašić
Operatőr: Dušan Ninkov

Vicsek Károly (1941)

Televíziós, színházi és filmrendező. Újvidéken szültett 1941-ben, ahol elvégezte a gimnáziumot, majd Belgrádban filozófiát tanult. Eleinte a Belgrádi Televízió újvidéki stúdiója informatív műsorának, majd az újvidéki Neoplanta filmnek volt a munkatársa. A Neoplanta film vállalatnak kb. 15 dokumentumfilmet és 3 játékfilmet készített. Az Újvidéki Televízióban számos tévédrámát, dokumentumműsort és tévésorozatot rendezett, valamint több hazai és külföldi produkciós vállalattal is együttműködött. Műveiben a vajdaságiak aktuális problémái felé fordul, leginkább az olyan emberek sorsával foglalkozik, akik a viharos társadalmi és gazdasági változások során nem találják föl magukat. Alkotómunkásságáért számos hazai és nemzetközi elismerést és díjat kapott. Újvidéken él és alkot.

Szinopszis:
A filmet a mitrovicai börtönben forgatták két kamerával, minimális világítást használva, hogy minél kevesebbet zavarjon a stáb jelenléte. Az elítéltek szerint értelmetlen a börtönben eltöltött idő: „Engem nem tud senki sem megváltoztatni!”A börtön a „szabad élet” utánzata. A film az Újvidéki Televízió és a Neoplanta Film közös produkciójaként készült, de a film megtekintése után a televízió felmondta az együttműködést, és a mai napig nem mutatta be.

Vetítés: november 4., 19.00h LIFKA Sándor Art Mozi - Szabadka