Hírek

A Buharov-jelenség

A Buharov-jelenség

2011-11-05 10:52:00
Ma este a MEDUSA 2 programjában a kultikus, magyarországi rendezőpáros, Igor és Ivan Buharov a Vajdasághoz is kapcsolódó filmjei kerülnek vászonra. Első ízben kerül bemutatásra Szerbiában Kormányeltörésben című filmjük, amely Domonkos István Svédországban élő, neves vajdasági költő azonos című versének, “világeposzának” adaptációja.
Egy modern eposz: az 1970-es évek jugoszláviai kisebbségi létének önkifejezése. Izgalmas utazás a világ különböző politikai-gazdasági rendszerei között. A filmben többek között Antal Géza és Tolnai Szabolcs is zseniálisat alakít. Az est további részében olyan összefüggő és izgalmas alkotásaik kerülnek még bemutatásra, mint az Egyvezérszavas védelem, a Hotel Tubu, vagy a Jancsika és a libuskák című alkotások.
A Kormányeltörésben című alkotásról és a tavaly vetített Molytej című filmjükről bővebben az Észverés rovatban a kritika menüpontban olvashatnak. Mikola Gyöngyi írása nem csak a két filmről, hanem a Super 8-as filmezés technikájáról, a Buharov jelenségről is szót ejt.

Vetítés: november 5., 19.00h LIFKA Sándor Art Mozi - Szabadka